Logo Smeg

EMHÆTTER – KMN75 NEWSON

RATIONALITET OG FUNKTIONALITET

 

Smegs nye KMN75-emhætter, som er kendetegnet ved et moderne og minimalistisk design samt meget intuitive funktioner, er seneste skud på stammen i den æstetikserie, der er udviklet i samarbejde med den australske designer Marc Newson. Emhætterne, som både kan fås udelukkende i rustfrit stål og i stål kombineret med sort eller hvidt ætset glas, fungerer sammen med vores ovne og gas- og induktionskogeplader som vigtige designelementer, der giver køkkenet et gennemført, stilrent look.

Det digitale display med intuitive betjeningsknapper illustrerer på glimrende vis et af hovedprincipperne i Newsons designfilosofi, nemlig at indretningsgenstandes design først og fremmest skal være baseret på funktionalitet.

Produkterne i Newson-serien er designet som vaskeægte kunstværker med udgangspunkt i effektivitet og en meget veludviklet sans for æstetik. Emhætterne har eksempelvis kantsug, dvs. et system bestående af flade paneler af stål eller glas adskilt af åbninger, som den udsugede luft ledes igennem. Det betyder, at filtrene er skjult, hvilket er med til at give emhætterne et smukt og stilrent udseende, samtidig med at de er lettere at gøre rene, fordi stegeosen koncentreres i små områder, så de synlige dele bliver mindre snavsede.

Modellen er også meget støjsvag, og blandt de øvrige innovative funktioner kan nævnes en timer, der giver mulighed for at vælge forsinket slukning, og rensefunktionen, som fjerner både damp og lugt og sikrer en konstant recirkulation af luft uden stort energiforbrug. Endelig kan man ved at vælge intensiv udsugning lade motoren køre kortvarigt ved maksimal effekt og dermed få fjernet selv den kraftigste stegeos på meget effektiv vis.

Smegs Newson-emhætter skiller sig ud fra mængden, ikke mindst i kraft af den geometriske konstruktion, som fremhæver de anvendte materialers egenskaber og er stærkt medvirkende til at sikre, at modellen passer til praktisk talt enhver indretningsstil og ethvert farvevalg.